Byggfakta Group har tecknat avtal om att förvärva 100 procent av Nexus IT, genom sitt portugisiska dotterbolag Vortal. Nexus IT är den ledande leverantören av pre-award- och eTendering-lösningar för den offentliga sektorn i Spanien. Med förvärvet stärker Byggfakta Group sin ledande position i Spanien och utökar portföljen för eProcurement-lösningar till den offentliga sektorn.

Nexus IT, som grundades 1997, är en referensleverantör specialiserad på digital transformation av den spanska marknaden. Företaget levererar innovativa lösningar för offentlig upphandling, genom PLYCA, och fullt stöd till ledningsprocesser i kliniska laboratorier, genom OpenLIS.

Nexus IT hade cirka 4,5 miljoner euro i intäkter under verksamhetsåret 2020 med cirka 50 anställda baserade i Madrid.

”Kombinationen av Vortal och Nexus ger möjlighet att skapa synergier och, viktigast av allt, att erbjuda nya innovativa eProcurement-lösningar till våra kunder i Spanien, Portugal och Latinamerika, utöka lösningsportföljen till både köpare och leverantörer och stärka vår ledande position i Spanien. Jag är mycket glad över att få välkomna Nexus-teamet till Vortal och till Byggfakta Group ”, säger Miguel Sobral, VD för Vortal.

”Vi ser fram emot att arbeta med Nexus-teamet och fortsätta att växa verksamheten. Vi ser en stor potential i att utöka vårt erbjudande och därmed ge bästa möjliga service för våra kunder”, säger Stefan Lindqvist, VD för Byggfakta Group.

Nexus IT förväntas att konsolideras i Byggfakta Group i november. Förvärvet beräknas ha en marginell påverkan på Byggfakta Groups resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.