NEWS AND MEDIA
Here you will find relevant news and media

Ljusdalsbaserade Docu Nordic expanderar i Mellaneuropa

Ljusdal, 05.11.2019

Bygg- och fastighetsinformationskoncernen DocuNordic, med huvudkontor i Ljusdal, Hälsingland, fortsätter sin expansion genom förvärv. Senaste tillskottet är byggprojektinformationsföretaget Istav med verksamheter i Tjeckien och Slovakien. Hittills har Docu-koncernen varit inriktad på Norden men i och med köpet av Istav tas det första steget ut i övriga Europa.

”Kort kan man säga att detta är första steget i en internationell expansion och vi ser stora tillväxtmöjligheter både organiskt och genom lansering av tjänster som vi har i norden”, säger Stefan Lindqvist, koncernchef i DocuNordic.

Strukturen i Istav är likvärdig med den som finns i de nordiska företagen då man sedan 00-talet haft strategiska och driftsmässiga beröringspunkter på olika nivåer.

”Det känns bra att förvärva en verksamhet som i grunden är byggd på samma principer och strukturer som vi byggt vår verksamhet i Norden på”, fortsätter Stefan Lindqvist.

Både Tjeckien och Slovakien är väldigt likvärdiga marknaderna i Norden och att lansera redan befintliga koncept och tjänster i dessa länder är en tillväxtmöjlighet med chans till god lönsamhet snabbt då allt utvecklings- och produktarbete redan är gjort i de nordiska företagen.

Ytterligare information lämnas av Stefan Lindqvist +46(0)70 667 62 52