NEWS AND MEDIA
Here you will find relevant news and media

HelpHero senaste medlemmen i Byggfakta-sfären

Hudiksvallsbaserade DOCU Nordic som driver bland annat Byggfakta, Sverige Bygger och Byggvärlden gör ytterligare förvärv, nu i form av marknadsplattformen HelpHero AB som förmedlar kontakt mellan hantverkare och privatpersoner.

DOCU Nordic är ett av Skandinaviens största företag när det gäller försäljning av byggrelaterade information mellan företag. Affärsidén är att koppla ihop köpare av byggtjänster med utförare, och koncernen ger även ut ett tiotal branschmagasin.

HelpHero är en av Sveriges äldsta förmedlingstjänster av förfrågningar kring större hus- och hemprojekt mellan framför allt privatpersoner och hantverkare. Bolaget finns även i Tyskland.

– Det här förvärvet är en naturlig väg framåt för oss. Vi har länge haft en lucka på konsumentmarknaden, och den fyller HelpHero otroligt bra, säger Stefan Lindqvist på DOCU Nordic.

– Många av våra företagskunder arbetar för både privatpersoner och andra entreprenörer. Genom att kombinera våra tjänster kan vi erbjuda företagen information om båda typer av uppdrag, säger Laik Virk, VD och grundare på HelpHero AB.

HelpHero grundades 2005 av Åke Bendel och Laik Virk som årligen förmedlar över 35 000 leads till ett värde över 3,4 miljarder kronor på den svenska marknaden.

– Vi har funnits länge men har också medvetet valt att inte arbetat så mycket med vårt varumärke. Nu gör vi en satsning och då känns det väldigt bra att ha en ägare som DOCU Nordic i ryggen, säger Laik Virk.

I samband med förvärvet har bolaget också öppnat ytterligare avdelning i Ljusdal, där personalen delar lokal med andra i DOCU Nordic-gruppen. En satsning som Laik Virk beskriver som lyckad

– Att kunna bygga kultur tillsammans som bolag är inte alltid lätt, men genom att dela lokaler så underlättar det enormt. Dessutom skapar vi fler arbetstillfällen på landsbygden vilket vi givetvis är stolta över. Vi har hela Sverige som marknad, och då är det också rimligt att vi finns representerade på flera platser i landet, säger han.

– Vi är imponerade både av hur snabbt HelpHero etablerat sin personal i Ljusdal, men också av enkelheten i deras affärsmodell. Man behöver inte krångla till det så mycket så länge man skapar ett värde för sina kunder, avslutar Stefan på DOCU Nordic.